\require{AMSmath} Verschil tussen disjuncte en onafhankelijke gebeurtenissen? Wat is het verschil tussen disjuncte en onafhankelijke gebeurtenissen? Isabel Student Hoger Onderwijs België - maandag 16 januari 2006 Antwoord Als de gebeurtenissen A en B disjunct zijn geldt:P(A of B) = P(A) + P(B)(Disjunct betekent dat de gebeurtenissen A en B 'elkaar uitsluiten', d.w.z.: als A gebeurt, dan gebeurt B niet en als B gebeurt, gebeurt A niet...)Als A en B onafhankelijk zijn geldt:P(A en B) = P(A) · P(B)Het komt er (kort) op neer dat de kans op A niet afhankelijk is van het wel of niet plaats vinden van gebeurtenis B (en andersom...).Zie:2. Rekenen met kansen4. Voorwaardelijke kans5. (On)afhankelijkheid WvR maandag 16 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is het verschil tussen disjuncte en onafhankelijke gebeurtenissen? Isabel Student Hoger Onderwijs België - maandag 16 januari 2006
Isabel Student Hoger Onderwijs België - maandag 16 januari 2006
Als de gebeurtenissen A en B disjunct zijn geldt:P(A of B) = P(A) + P(B)(Disjunct betekent dat de gebeurtenissen A en B 'elkaar uitsluiten', d.w.z.: als A gebeurt, dan gebeurt B niet en als B gebeurt, gebeurt A niet...)Als A en B onafhankelijk zijn geldt:P(A en B) = P(A) · P(B)Het komt er (kort) op neer dat de kans op A niet afhankelijk is van het wel of niet plaats vinden van gebeurtenis B (en andersom...).Zie:2. Rekenen met kansen4. Voorwaardelijke kans5. (On)afhankelijkheid WvR maandag 16 januari 2006
WvR maandag 16 januari 2006
©2001-2024 WisFaq