Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden : vraagstuk

de kost om p% van uitlaatgassen te filtreren wordt gegeven door : 4/100-p

op het moment : 75% gefiltert ( huidig )
er wordt opgelegd dat er 77% moet gefiltert worden

nu is de vraag : met hoeveel zal de kost toenemen , druk het dan ook in procenten van de huidige kost

ik weet nie hoe ik dit moet oplossen

kunnen jullie helpen ?

bart
3de graad ASO - donderdag 12 januari 2006

Antwoord

Stel k = 4/(100-p)

Bereken k(75) voor p=75 en bereken k(77) voor p=77
Met hoeveel moet je nu k(75) vermenigvuldigen om k(77) te bekomen?
En met hoeveel procent komt is overeen? (je zult vinden : toename met 8.70%)

LL
vrijdag 13 januari 2006

©2001-2024 WisFaq