Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Minima en extrema

Halo, ik heb een vraag, men vraagt de minima en extrema van
f(x,y,z) = xyz die op de kromme liggen die de doorsnede is van de eenheidsbol x2+y2+z2 = 1 en het oppervlak xy+yz+zx= 1

Hoe zal ik hier aan beginnnen ?

bedankt

winny
Student universiteit België - donderdag 12 januari 2006

Antwoord

Winny,
Definieer de Lagrange-functie
L(x,y,z,l,m)=xyz-l(x2+y2+z2-1)-m(xy+xz+yz-1).
Stel de afgeleide naar x,y,z,l,m gelijk aan 0.
Oplossing geeft x=y=z=1/3Ö3 en -1/3Ö3.
Groetend,

kn
vrijdag 13 januari 2006

 Re: Minima en extrema 

©2001-2024 WisFaq