Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Optimaliseren

Hallo ik ben bezig met optimaliseren maar komt niet uit...help aub
de gegevens zijn als volgt.
Postpaketten:
Minimum-afmetingen:
som van lengte, breedte en hoogte 30 cm; kleinste afmeting 5 cm.
In rolvorm: som van lengte en 2 keer middellijn 17 cm; lengte minimaal 10 cm.
Maximum-afmetingen:
som van lengte, breedte en hoogte 90 cm; grootste afmeting 60 cm.
In rolvorm: som van lengte en 2 keer middellijn 104 cm.; lengte maximaal 90 cm.

Bepaal de afmetingen van het pakket in rolvorm met een maximale som van lengte en 2 keer middellijn dat de grootste inhoud heeft. Hoe groot is deze maximale inhoud?

Arlene
Student hbo - donderdag 12 januari 2006

Antwoord

Arlene,
Voor de rolvorm:l+2d=104,7d47.
Inhoud=1/4pd2l.Hier l=104-2d invullen en differentiëren.
Zo moet het wel lukken.
Succes,

kn
vrijdag 13 januari 2006

©2001-2024 WisFaq