Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42879 

Re: Machtsfuncties differentiëren

Dus eigenlijk komt er dan te staan (4/5q) + (3q3/5q)
4/5q= 0.8q
3q3/5q= 0.6q2
dan staat er 0.8q + 0.6q2
f'(x)= 0.8 + 1.2q ???????????
of is dit dan totale onzin?

223541
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 januari 2006

Antwoord

Beste Fabienne,

Opnieuw: let eens op je haakjes. 1/5q is niet hetzelfde als 1/(5q), soms is het daardoor niet duidelijk wat je bedoelt.

Als de opgave (4+3q3)/(5q) was, dan heb je na deling en herschrijven:

(4+3q3)/(5q) = 4/(5q) + (3q3)/(5q) = 4/5 q-1 + 3/5 q2

Kijk dan eens op Exponentenregel

mvg,
Tom

td
donderdag 12 januari 2006

©2001-2024 WisFaq