\require{AMSmath} Laplace transformatie Hoi, Ik zit met een probleem. Ik ben bezig met de opgave (en heb de uitwerking er ook van): y''-2y+y=step(t,1) Eerst de laplace getransformeerde hiervan (dat is een kwestie van de formules toepassen) en dan krijg je dit: s2L[y]s-s-2sL[y]s+2+L[y]s = e^-s/s = (s2-2s+1)L[y]s-s+2 = e^-s/s =(s2-2s+1)L[y]s = s-2 + e^-s/s =L[y]s= s-2/(s2-s+1)+ e^-s/s(s2-2s+1) =L[y]s= s-2/(s-1)2 +e^-s/s(s-1)2 =L[y]s= s-1-1/(s-1)2 + e^-s/s(s-1)2 Nu geeft de docent de volgende stap en dat is dus wat mij onduidelijk is : L[y]s= 1/(s-1) - 1/(s-1)2 +e^-s/s(s-1)2 Ik snap dus niet waar ze die 1/s-1 opeens vandaan haalt... Kan iemand mij misschien helpen?? (heel graag!!) thank you!! Mvg, N Student universiteit - woensdag 11 januari 2006 Antwoord WvR donderdag 12 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Ik zit met een probleem. Ik ben bezig met de opgave (en heb de uitwerking er ook van): y''-2y+y=step(t,1) Eerst de laplace getransformeerde hiervan (dat is een kwestie van de formules toepassen) en dan krijg je dit: s2L[y]s-s-2sL[y]s+2+L[y]s = e^-s/s = (s2-2s+1)L[y]s-s+2 = e^-s/s =(s2-2s+1)L[y]s = s-2 + e^-s/s =L[y]s= s-2/(s2-s+1)+ e^-s/s(s2-2s+1) =L[y]s= s-2/(s-1)2 +e^-s/s(s-1)2 =L[y]s= s-1-1/(s-1)2 + e^-s/s(s-1)2 Nu geeft de docent de volgende stap en dat is dus wat mij onduidelijk is : L[y]s= 1/(s-1) - 1/(s-1)2 +e^-s/s(s-1)2 Ik snap dus niet waar ze die 1/s-1 opeens vandaan haalt... Kan iemand mij misschien helpen?? (heel graag!!) thank you!! Mvg, N Student universiteit - woensdag 11 januari 2006
N Student universiteit - woensdag 11 januari 2006
WvR donderdag 12 januari 2006
©2001-2024 WisFaq