Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek van een functie met meerdere veranderlijken tekenen

Ik heb echt geen idee hoe je deze oefening moet oplossen.. :

Probeer een idee te krijgen over de vorm van de grafiek van volgende functie:

¦ : 2 ® : (x,y) ® 1/1+ x2+y2


Alvast bedankt..

Caroli
Student universiteit België - woensdag 11 januari 2006

Antwoord

1+x^2+y^2 loopt van 1 tot oneindig, dus 1/(1+x^2+y^2) loopt van 0 tot 1, dus 0z=1. Iedere doorsnede op hoogte z is cirkelvormig, met middelpunt x=0, y=0.
Hoogtekaartje:
q42849img1.gif
Ruimtelijke tekening:
q42849img3.gif

hk
woensdag 11 januari 2006

©2001-2025 WisFaq