\require{AMSmath} Vergelijkingen oplossen hallo! Ik snap niet hoe ik het volgende logaritme op moet lossen: (3logx)2+6=5·3logx hopelijk kunnen jullie me hiermee helpen! bedankt, kimber Student universiteit - dinsdag 10 januari 2006 Antwoord Beste Kimberly, Stel 3log(x) = y, dan gaat de vergelijking over in y2 - 5y + 6 = 0. Los op naar y en stel dan terug gelijk aan 3log(x) om op te lossen naar x. mvg, Tom td dinsdag 10 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo! Ik snap niet hoe ik het volgende logaritme op moet lossen: (3logx)2+6=5·3logx hopelijk kunnen jullie me hiermee helpen! bedankt, kimber Student universiteit - dinsdag 10 januari 2006
kimber Student universiteit - dinsdag 10 januari 2006
Beste Kimberly, Stel 3log(x) = y, dan gaat de vergelijking over in y2 - 5y + 6 = 0. Los op naar y en stel dan terug gelijk aan 3log(x) om op te lossen naar x. mvg, Tom td dinsdag 10 januari 2006
td dinsdag 10 januari 2006
©2001-2024 WisFaq