Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42759 

Re: Re: Algebraisch oplossen, machten van e

Bedankt, ik snap hem.

Alleen nu maken ze hem weer wat anders:
e2x·ln(0,5x)=0
Ik kan er wel van maken:
ee2x · 0,5x =0

Maar neem aan dat dit niet klopt? (Zoja, hoe ga ik dan verder?)

Alvast bedankt!

Bert V
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2006

Antwoord

Beste Bert,

Een product is gelijk aan 0 als minstens één van de factoren 0 is, dus:

e2x.ln(x/2) = 0 Û e2x = 0 Ú ln(x/2) = 0

Kan je nu verder?

mvg,
Tom

td
zondag 8 januari 2006

 Re: Re: Re: Algebraisch oplossen, machten van e 

©2001-2024 WisFaq