\require{AMSmath} Vergelijkingen oplossen met machten van e Uit deze som kom ik niet:e2x+1-1=0Ik doee2x+1 = 12x+1 = Ln(1)2x = Ln(1) -1x = 0,5 Ln(1) -0,5Alleen dit klopt voor geen meter ;-). (Het antwoord moet -0,5 zijn)Ook uit deze kom ik niet:x2 · e2x= x· e2xIk zou al niet weten hoe ik hieraan moet beginnen...Alvast bedankt! Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2006 Antwoord Na de tweede stap krijg je 2x+1=0 (want ln(1) is nul..., of wat moet je p nemen zodat ep=1?) Dus: x=-1/2 Bij de tweede vergelijking doe je wat je 'altijd' doet... op nul herleiden en probeer te ontbinden! x2·e2x-x·e2x=0 e2x(x2-x)=0 x2-x=0 (merk op e... kan niet nul zijn!) x(x-1)=0 x=0 of x=1 WvR zondag 8 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Uit deze som kom ik niet:e2x+1-1=0Ik doee2x+1 = 12x+1 = Ln(1)2x = Ln(1) -1x = 0,5 Ln(1) -0,5Alleen dit klopt voor geen meter ;-). (Het antwoord moet -0,5 zijn)Ook uit deze kom ik niet:x2 · e2x= x· e2xIk zou al niet weten hoe ik hieraan moet beginnen...Alvast bedankt! Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2006
Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2006
Na de tweede stap krijg je 2x+1=0 (want ln(1) is nul..., of wat moet je p nemen zodat ep=1?) Dus: x=-1/2 Bij de tweede vergelijking doe je wat je 'altijd' doet... op nul herleiden en probeer te ontbinden! x2·e2x-x·e2x=0 e2x(x2-x)=0 x2-x=0 (merk op e... kan niet nul zijn!) x(x-1)=0 x=0 of x=1 WvR zondag 8 januari 2006
WvR zondag 8 januari 2006
©2001-2024 WisFaq