Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42700 

Re: Brandpunt en richtlijn

Sorry hoor, maar die letter c zit me echt dwars... Ik heb allerlei variaties geprobeerd om erchter te komen wat het brandpunt en de richtlijn is, maar door die letters kan ik me er geen voorstelling van maken hoe deze parabool eruit moet zien...
In mijn parabool zit de letter c en in 't voorbeeld zit de letter p. Kan ik letter c vervangen door p of is (1/2c)gelijk aan 4p?

iris
Student hbo - vrijdag 6 januari 2006

Antwoord

Inderdaad 4p=1/2c, dus p=1/8c, waarmee je dan kan schrijven:

brandpunt: (0,1/8c)
richtlijn: y=-1/8c

Opgelost...

WvR
vrijdag 6 januari 2006

©2001-2025 WisFaq