Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Harmonische trilling

In mijn uitwerkingen staat een formule , de afgeleide, t=0 en antwoord. Mijn vraag is hoe komen ze op 200p , wat is er gebeurt met 300 cos -(0.5p) ???

u(t) = 4 sin 50pt + 6 sin 50p(t - 0,01)

u’ (t) = 200p cos 50pt + 300 cos 50p(t - 0,01)

u’ (0) = 200 p cos 0 + 300 cos 50p (0 - 0,01) = 200p · 1 + 300 cos -(0.5p) = 200p

sagal
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 januari 2006

Antwoord

Beste Sagal,

Er staat eerst 200pcos(0) maar cos(0) = 1 dus daar blijft 200p staan.
De reden waarom de volgende term wegvalt is omdat cos(-p/2) = 0.

mvg,
Tom

td
donderdag 5 januari 2006

©2001-2024 WisFaq