\require{AMSmath} Tweedegraads vergelijking met precies één oplossing Kunt u mij helpen met deze som: De vergelijking 2x2 -x +p =0 heeft precies een oplossing. Gevraagd: Bereken p. Mohame Leerling mbo - zondag 8 september 2002 Antwoord Misschien heb je wel eens van de abc-formule gehoord? Kijk maar eens bij onderstaande link voor meer voorbeelden. In jouw geval zou de discriminant (D=b2-4ac) gelijk aan nul moeten zijn, dus kan je schrijven: (-1)2-4·2·p=0 1-8p=0 8p=1 p=1/8 Waarbij het vraagstuk is opgelost... Zie ABC-formule WvR zondag 8 september 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij helpen met deze som: De vergelijking 2x2 -x +p =0 heeft precies een oplossing. Gevraagd: Bereken p. Mohame Leerling mbo - zondag 8 september 2002
Mohame Leerling mbo - zondag 8 september 2002
Misschien heb je wel eens van de abc-formule gehoord? Kijk maar eens bij onderstaande link voor meer voorbeelden. In jouw geval zou de discriminant (D=b2-4ac) gelijk aan nul moeten zijn, dus kan je schrijven: (-1)2-4·2·p=0 1-8p=0 8p=1 p=1/8 Waarbij het vraagstuk is opgelost... Zie ABC-formule WvR zondag 8 september 2002
Zie ABC-formule
WvR zondag 8 september 2002
©2001-2024 WisFaq