Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zijn de grafieken van deze poolvergelijkingen cirkels?

De grafieken van de poolvergelijkingen: r = 5sin(q) met domein [0,p] en r = 4cos(q) met domein [0,p] zijn cirkels.
Bewijs dit.
Hoe doe je dat?
Alvast bedankt!

C
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 april 2006

Antwoord

Ik heb per ongeluk r=4sin(q) gedaan, maar misschien heb je er toch iets aan:

q45075img1.gif

Die van jou gaan precies zo, maar dan anders

WvR
zondag 23 april 2006

©2001-2024 WisFaq