Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De maximale weekverkoop van een artikel

De formule is q= 80+25p-5p1,4
Ik moet nu algebraïsch de maximale weekverkoop van het artikel berekenen.

Ik was gekomen tot: dy/dx= 25-7p0,4
Die moet je dan gelijk stellen aan 0
Dus wordt het 25-7p0,4=0 en deze formule moet ik dan algebraïsch oplossen.
Hierbij weet ik niet hoe ik verder moet, ik was gekomen tot -7p0,4=-25.

Dus mijn vraag is: Hoe moet ik deze formule verder oplossen?

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 31 december 2005

Antwoord

Beste Tim,

Waarschijnlijk bedoel je hier dq/dp in plaats van dy/dx

We willen dus oplossen:
dq/dp = 0
25-7p2/5 = 0
7p2/5 = 25
p2/5 = 25/7

Doe nu eens beide leden tot de macht 5/2 (en merk op dat jouw macht 0.4 hetzelfde is als 2/5, natuurlijk).

mvg,
Tom

td
zaterdag 31 december 2005

©2001-2024 WisFaq