Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42465 

Re: Re: Complexe vergelijking

hallo KP,
Het is juist met deze vergelijkingen "oplossen" dat ik problemen heb.
Dus nog een duw mag wel...
Groeten,
Rik

lemmen
Ouder - vrijdag 30 december 2005

Antwoord

Vergelijking 1 wordt nu x1/2n(n+1)=-1, ofwel, na terug invullen van x=cos(theta)+isin(theta) en toepassen van `De Moivre': cos(1/2n(n+1)theta)+isin(1/2n(n+1)theta)=-1.
Wat 3 betreft: je krijgt (xn+1-x)/(x-1), vul weer in wat x was en er komt: (cos((n+1)theta))+isin((n+1)theta)-cos(theta)-isin(theta))/(cos(theta)-1)+isin(theta)) nu zorgvuldig uitwerken

kphart
maandag 2 januari 2006

©2001-2024 WisFaq