\require{AMSmath} Gonio vergelijking Ik zit met een probleem waar ik niet uit kom. Het is misschien eenvoudig maar ik zie het niet."a.cos20-b.cos40=0""a.sin20+b.sin40-60=0"Hoe los ik hier a en b mee op? Bart Iets anders - dinsdag 27 december 2005 Antwoord Beste Bart, Uit vgl 1 haal je dat a = b cos(40)/cos(20). Invullen in vgl 2 levert dan: b*tan(20)cos(40) + b*sin(40) - 60 = 0. Oplossen naar b: b = 60/(tan(20)cos(40) + sin(40)) Dat kan je met behulp van goniometrische formules eventueel nog vereenvoudigen, maar het is wel al een exact antwoord. Eens je b hebt kan je dan ook a halen uit één van de vergelijkingen. mvg, Tom td dinsdag 27 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met een probleem waar ik niet uit kom. Het is misschien eenvoudig maar ik zie het niet."a.cos20-b.cos40=0""a.sin20+b.sin40-60=0"Hoe los ik hier a en b mee op? Bart Iets anders - dinsdag 27 december 2005
Bart Iets anders - dinsdag 27 december 2005
Beste Bart, Uit vgl 1 haal je dat a = b cos(40)/cos(20). Invullen in vgl 2 levert dan: b*tan(20)cos(40) + b*sin(40) - 60 = 0. Oplossen naar b: b = 60/(tan(20)cos(40) + sin(40)) Dat kan je met behulp van goniometrische formules eventueel nog vereenvoudigen, maar het is wel al een exact antwoord. Eens je b hebt kan je dan ook a halen uit één van de vergelijkingen. mvg, Tom td dinsdag 27 december 2005
td dinsdag 27 december 2005
©2001-2024 WisFaq