Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verhouding thee

In drie theemengelingen zitten verschillende theevarianten waaronder Ching, Lung en Zen, in telkens andere verhoudingen.
In A zit 15%Ching, 20%Lung en 30%Zen
In B zit 25%Ching, 16%Lung en 10%Zen
In mengeling C zijn de procentuele verhoudingen 10, respectievelijk 32 en 20. Yasmine moet een nieuwe mengeling maken waarin 11,00g Ching, 16,80Lung en 14,00g Zen zit. Daarvoor moet ze:

A)Evenveel A als B nemen
B)Evenveel B als C nemen
C) meer A dan B en C nemen
D)meer B dan C en A nemen

Het antwoord moet zijn A, maar ik begrijp niet waarom....Zou u mij hiermee kunnen helpen

an
Iets anders - maandag 26 december 2005

Antwoord

Als je wilt weten hoeveel A,B en C je moet nemen dan kun je het volgende stelsel oplossen:
0.15a+0.25b+0.1c=11
0.2a+0.16b+0.32c=16,8
0.3a+0.1b+0.2c=14
Als je dat hebt gedaan zul je het antwoord kunnen bepalen...

hk
maandag 26 december 2005

©2001-2024 WisFaq