Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verwachting, onafhankelijkheid

E(XY)= E(X).E(Y) alleen als X en Y onafhankelijk zijn van elkaar...

Nu moet ik een X en een Y vinden waarvoor deze regel niet geldt. Kunt u mij daarbij helpen?

Kino
Student universiteit - woensdag 21 december 2005

Antwoord

Kino,
Voorbeeld: Zij X een stochastische variabele met E(X)=0 en E(X3)=0,b.v.doordat de kansdichtheid van X een even functie is.Zij voorts Y=X2.Dan is cov(X,Y)=0.Toch is Y volledig afhankelijk van X.
Groetend,

kn
donderdag 22 december 2005

©2001-2024 WisFaq