\require{AMSmath} Som van n getallen De som van n getallen vanaf het begin van de N getallenreeks is 528. Hoe bepaal je n. 1 + 2 + 3 + .... +n = 528 Joris 2de graad ASO - zaterdag 7 september 2002 Antwoord er geldt dat 1+2+3+...+n = ½n.(n+1) (komt die formule je bekend voor?) je moet dus oplossen: ½n(n+1)=528 Û ½n2+½n=528 Û ½n2+½n-528=0 Û n2+n-1056=0 Þ (abc-formule) n1,2= (-1±65)/2 alleen de +oplossing geldt natuurlijk, anders zou je voor n een negatief getal krijgen. dus n=32 groeten, martijn mg zaterdag 7 september 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De som van n getallen vanaf het begin van de N getallenreeks is 528. Hoe bepaal je n. 1 + 2 + 3 + .... +n = 528 Joris 2de graad ASO - zaterdag 7 september 2002
Joris 2de graad ASO - zaterdag 7 september 2002
er geldt dat 1+2+3+...+n = ½n.(n+1) (komt die formule je bekend voor?) je moet dus oplossen: ½n(n+1)=528 Û ½n2+½n=528 Û ½n2+½n-528=0 Û n2+n-1056=0 Þ (abc-formule) n1,2= (-1±65)/2 alleen de +oplossing geldt natuurlijk, anders zou je voor n een negatief getal krijgen. dus n=32 groeten, martijn mg zaterdag 7 september 2002
mg zaterdag 7 september 2002
©2001-2024 WisFaq