\require{AMSmath} Vergelijking (10a + b) - (10b + a) = aČ - bČ oplossen We moeten voor wiskunde een vergelijking oplossen..Zelf komen wij hier niet uit.. kunt u ons helpen?(10a + b) - (10b + a) = a2 - b2 dit is de vergelijking ik hoop dat u snel antwoord geeft. Gabrie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 21 december 2005 Antwoord Beste Gabriella,Er staat twee onbekenden in, dus oplossen naar wat?Wat je alvast zou kunnen doen, door te ontbinden in factoren:(10a+b) - (10b+a) = a2 - b29a-9b = a2 - b29(a-b) = (a-b)(a+b)9 = a+bIn de laatste stap deel ik (a-b) weg, dat mag alleen als a verschillend is van b. Uiteraard voldoet a = b ook aan de vergelijking. Zoals je ziet hebben we geen unieke oplossing voor a en b, maar wel een relatie ertussen gevonden.mvg,Tom td woensdag 21 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We moeten voor wiskunde een vergelijking oplossen..Zelf komen wij hier niet uit.. kunt u ons helpen?(10a + b) - (10b + a) = a2 - b2 dit is de vergelijking ik hoop dat u snel antwoord geeft. Gabrie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 21 december 2005
Gabrie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 21 december 2005
Beste Gabriella,Er staat twee onbekenden in, dus oplossen naar wat?Wat je alvast zou kunnen doen, door te ontbinden in factoren:(10a+b) - (10b+a) = a2 - b29a-9b = a2 - b29(a-b) = (a-b)(a+b)9 = a+bIn de laatste stap deel ik (a-b) weg, dat mag alleen als a verschillend is van b. Uiteraard voldoet a = b ook aan de vergelijking. Zoals je ziet hebben we geen unieke oplossing voor a en b, maar wel een relatie ertussen gevonden.mvg,Tom td woensdag 21 december 2005
td woensdag 21 december 2005
©2001-2024 WisFaq