\require{AMSmath} Herleiden van formules Opgave: herschrijf de volgende breuken, vereenvoudig ze en schrijf ze zo simpel mogelijk op(X+1)(X-3) ----------- 2X X(X+5)-3 --------- X2Vraag: ik weet de antwoorden wel maar hoe ze daar bij komen heb ik niet helemaal door. Frank Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 september 2002 Antwoord Jammer dat je niet die antwoorden erbij geeft, want dan is het duidelijker naar welke eindvorm je moet toewerken. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen. (x+1)(x-3)/2x = (x2-2x-3)/2x = x2/2x - 2x/2x - 3/2x = x/2 - 1 - 3/2x Maar of dit nou mooier is of simpeler dan de beginvorm kun je je afvragen. En de tweede zou dan worden: (x2+5x-3)/x2 = x2/x2 + 5x/x2 - 3/x2 = 1 + 5/x - 3/x2 MBL zaterdag 7 september 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Opgave: herschrijf de volgende breuken, vereenvoudig ze en schrijf ze zo simpel mogelijk op(X+1)(X-3) ----------- 2X X(X+5)-3 --------- X2Vraag: ik weet de antwoorden wel maar hoe ze daar bij komen heb ik niet helemaal door. Frank Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 september 2002
(X+1)(X-3) ----------- 2X X(X+5)-3 --------- X2
Frank Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 september 2002
Jammer dat je niet die antwoorden erbij geeft, want dan is het duidelijker naar welke eindvorm je moet toewerken. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen. (x+1)(x-3)/2x = (x2-2x-3)/2x = x2/2x - 2x/2x - 3/2x = x/2 - 1 - 3/2x Maar of dit nou mooier is of simpeler dan de beginvorm kun je je afvragen. En de tweede zou dan worden: (x2+5x-3)/x2 = x2/x2 + 5x/x2 - 3/x2 = 1 + 5/x - 3/x2 MBL zaterdag 7 september 2002
MBL zaterdag 7 september 2002
©2001-2024 WisFaq