Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele regressie

hoi,

Weet iemand waar ik informatie kan vinden over exponentiele regressie waarin dit komt: y=a*e^bx... Ik moet het kunnen berekenen... of als er niet veel schrijverk is om uit te leggen ...

Thanx

Jan
Student hbo - maandag 19 december 2005

Antwoord

dag Jan

De methode is hier: neem van beide kanten de (natuurlijke) logaritme.
Je krijgt dan:
ln(y) = ln(a) + b·x
Noem ln(y) = z en ln(a) = c
Dan heb je weer gewone lineaire regressie:
z = c + b·x
Bereken b en c, en vertaal c terug naar a.
Duidelijk?
groet,

Anneke
maandag 19 december 2005

©2001-2024 WisFaq