\require{AMSmath} Product- en somregel van integralen Al mijn notities kwijt van product0 en somregel (of zo) van integralen. Morgen examen ... Ik zoek dus die regeltjes!edankt!!! Barbara barbar 3de graad ASO - zondag 18 december 2005 Antwoord Beste Barbara,Integreren is lineair, dus de integraal van een som is de som van de integralen, bovendien mag je een scalaire factor buiten brengen.Samengevat:$\int{}$a·f(x)+b·g(x) dx = a$\int{}$f(x) dx + b$\int{}$g(x) dxVoor een product van twee functies bestaat er partiële integratie:$\int{}$f(x)dg(x) = f(x)g(x) - $\int{}$g(x)df(x)Zie ook: Integrerenmvg,Tom td zondag 18 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Al mijn notities kwijt van product0 en somregel (of zo) van integralen. Morgen examen ... Ik zoek dus die regeltjes!edankt!!! Barbara barbar 3de graad ASO - zondag 18 december 2005
barbar 3de graad ASO - zondag 18 december 2005
Beste Barbara,Integreren is lineair, dus de integraal van een som is de som van de integralen, bovendien mag je een scalaire factor buiten brengen.Samengevat:$\int{}$a·f(x)+b·g(x) dx = a$\int{}$f(x) dx + b$\int{}$g(x) dxVoor een product van twee functies bestaat er partiële integratie:$\int{}$f(x)dg(x) = f(x)g(x) - $\int{}$g(x)df(x)Zie ook: Integrerenmvg,Tom td zondag 18 december 2005
td zondag 18 december 2005
©2001-2024 WisFaq