Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Balansmethode vergelijking

Met wiskunde heb ik nu de balansmethode. over het algemeen snap ik het wel, maar er it 1 som tussen waarvan ik niet snap dat ik het fout heb. de som is:
2-1/3(x-1)= 1/4x -2
nu heb ik het zo uitgerekend:

2-1/3(x-1)= 1/4x -2
haakjes wegwerken:
2-1/3x-1/3=1/4x-2
x naar links, de rest naar rechts:
1/3x-1/4x=-2+1/3-2
links en rechts uitrekenen:
1/12x=-3 2/3
delen door 1/12 om er alleen X van te maken:
:1/12 :1/12
uitkomst:
x=-44

zo heb ik het dus gedaan.
maar in het antwoordenboekje staat als antwoord 52/7
er staat geen berekening bij dus ik weet echt niet wat ik fout heb gedaan.
kunnen jullie mij helpen?

Tessa
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 18 december 2005

Antwoord

De regel:
2-1/3x-1/3=1/4x-2 moet zijn:
2-1/3x+1/3=1/4x-2

Verbeterd:
1/3x-1/4x=-2-1/3-2 wordt dan:
-1/3x-1/4x=-2-1/3-2

Ok?

WvR
zondag 18 december 2005

©2001-2024 WisFaq