Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudig

ik zou de volgende oef moeten vereenvoudigen
sin(p-q).cos(p-q)-cos(p+q).sin(p-q). Hoe moet ik hier aan beginnen.

Ward
3de graad ASO - zaterdag 17 december 2005

Antwoord

Hallo

sin(p-q) kun je afzonderen.
Tussen de haakjes staat dan het verschil van twee cosinussen, dus formule van Simpson ...

Maar misschien heb je bedoeld :
sin(p+q).cos(p-q)-cos(p+q).sin(p-q)
Bechouw dit als de uitwerking van de verschilformule
sin(a-b) = sin a.cos b - cos a.sin b
met a = p+q en b = p-q

LL
zaterdag 17 december 2005

©2001-2025 WisFaq