Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regressielijn exponentieel

hoi kan ik ergens informatie vinden in het nl over hoe je een exponeteel regressielijn maaktnx

jan
Student hbo - zaterdag 17 december 2005

Antwoord

Als je b.v. als verband veronderstelt y=b×eax, dan kun je het probleem lineariseren door de natuurlijke logaritme te nemen van de y-waarden, immers:
ln(y)=ln(b×eax)=ln(b)+ax.
Pas dus lineaire regressie toe op x en ln(y) en reken terug.

hk
zaterdag 17 december 2005

 Re: Regressielijn exponentieel 

©2001-2024 WisFaq