Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42340 

Re: Re: Re: Aantal munten

Oke, dit heb ik dan:

(2R)2= (r+R)2 + (r+R)2 -2(r+R)(r+R)·cos(360/n)
4R2 = 2(R2+2rR+R2) - 2(r2+rR+R2)·cos(360/n)
4R2 = 2r2 + 4rR + R2 - (2r2+2rR+R2)·cos(360/n)
2r2 + 4rR - 3R2 = (2r2+2rR+R2)·cos(360/n)

cos(360/n)= (2r2+4rR-3R2)/(2r2+2rR+R2)

n = 360 / (cos-1((2r2+4rR-3R2)/(2r2+2rR+R2)))

Ik vraag me af, of ik goed bezig ben. En ik heb ook moeite om de formule voor n te vereenvoudigen. Zou u me daarbij willen helpen

alvast bedankt

othman
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 december 2005

Antwoord

Voordat je iets doet, zou je je moeten afvragen 'wat' je nu eigenlijk wilt weten? Volgens mij wilde je graag een formule hebben waarbij je bij een gegeven aantal 'omringende' munten n en een gegeven straal r de straal van de 'omringende' munten R kan berekenen. Dus uiteindelijk zou je uit moeten komen op iets als R=... en dan de formule...

WvR
vrijdag 16 december 2005

 Re: Re: Re: Re: Aantal munten 

©2001-2024 WisFaq