Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige plaats en complex getal

Hallo Wisfaq,
Enkele vragen.Bepaal de Meetkundige plaats van volgende complexe getallen C.
1)|C+1|=|C-2| 2) |C-1|:|C+1|=5 3)|C+i|=|C+2|
4) |C-(2+3i)|4
De oefeningen zijn geinspireerd op het volgende:
bewijs dat de modulus van het verschil van 2 complexe getallen gelijk is aan de afstand van hun beeldpunten
Graag wat hulp, aub.
Vriendelijke groeten

lemmen
Ouder - donderdag 15 december 2005

Antwoord

1) middelloodlijn
2) cirkel
3) middelloodlijn
4) buitengebied van een cirkel
groet,

Anneke
maandag 19 december 2005

©2001-2024 WisFaq