Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

6 vergelijkingen met 6 onbekende oplossen met Maple

Voor een vraagstuk in mechanica moet ik 6 vergelijkingen met 6 onbekende oplossen wie weet hoe kan ik dat in Maple doen?
Alvast bedankt

simon
Student hbo - dinsdag 13 december 2005

Antwoord

dag Simon,

Er zijn verschillende aanpakken mogelijk.
Voor het simpelste geval gebruik je het solve-commando.
Bijvoorbeeld (drie vergelijkingen met drie onbekenden x, y en z):
vg1:=3*x+6*y+8*z=32;
vg2:=x+y+z=10;
vg3:=7*x+3*y-z=1;
solve({vg1, vg2, vg3},{x, y, z});
Misschien is dit al voldoende antwoord op je vraag, en anders hoor ik het wel.
groet,

Anneke
woensdag 14 december 2005

©2001-2024 WisFaq