Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

hoe los ik dit in stappen op:
(3log(x))2+6=5·3log(x)
verder als dit kom ik niet:
(3log(x))^2+6-15log(x)=0
Bij voorbaat dank,

Edwin
Student universiteit - dinsdag 13 december 2005

Antwoord

Pas op: 5·3log(x) is niet gelijk aan 15·log(x)!! De betekenis van 3log(x) is anders dan 3·log(x)... Dus ik zou de theorie nog maar 's serieus bestuderen!

Deze vergelijking kan je oplossen op dezelfde manier als deze exponentiële vergelijking.

Neem y=3log(x), er staat dan:

y2+6=5y

Oplossen...

En dan 3log(x)=2 of 3log(x)=3 en dan x berekenen...

Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
dinsdag 13 december 2005

©2001-2024 WisFaq