Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geit :)

Op van verzoek hier de volledige opgave waarvan al eerder 2 vragen door mij gesteld hier op dit forum (i.e. ingewikkelde vergelijking oplossen en primitieve tweede graads wortel functie)

Je hebt een cirkelvormig grasveld met straal 5. Je wilt je geit precies de helft op laten eten, hiertoe bind je hem vast aan een touw die je ook vast hebt gemaakt aan een paaltje die op de rand van het grasveld staat. Hoe lang moet het touw zijn?

Mijn idee:
g(x)=(r2-x2)
f(x)=(52-(x-5)2)=(10x-x2)

Het oppervlak van het grasveld is 25 , bovenstaande formules geven alleen de helft -> Integraal 0 tot 10 f(x)dx = 12,5

g(x)=f(x) snijpunt op 0,1R2

Nu de integraal van f(x) van 0 tot 0,1R2 + de integraal van g(x) van 0,1R2 tot R gelijk zijn aan 6 1/4

Na dit alles een beetje gedaan te hebben kan ik hem alleen in de solver gooien en dan komt er ongeveer 5,79 uit, maar het moet ook exact kunnen. Komen jullie bij bovenstaand probleem wel uit op een oplosbare vergelijking?
Misschien is een parametervoorstelling een oplossing?

Mvg Andries

Andrie
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 4 september 2002

Antwoord

Raadpleeg onderstaande site:

http://mathworld.wolfram.com/GoatProblem.html

MBL
donderdag 5 september 2002

©2001-2024 WisFaq