\require{AMSmath} Differentiaal vergelijking Er staat een DV in mijn boek en ik kom steeds maar niet op het antwoord uit het boek uit, ik hoop dat julie mij kunnen helpen. x·(x+1)·y'=y y(1)=1/2 antwoord: y=(c·x)/(x+1) algemeen y=x/(x+1) particulier Pieter Student hbo - woensdag 4 september 2002 Antwoord Hoi Pieter, x.(x+1).y' = y of: y'/y = 1/[x.(x+)] of: d/dx(ln(y)) = 1/x - 1/(x+1) dus: ln(y) = ln(x) - ln(x+1) + c en: y = exp(c).x/(x+1) voor x=1: y(1)=exp(c)/2=1/2, dus: exp(c)=1 en dus: y=x/x+1 Groetjes, Johan andros woensdag 4 september 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Er staat een DV in mijn boek en ik kom steeds maar niet op het antwoord uit het boek uit, ik hoop dat julie mij kunnen helpen. x·(x+1)·y'=y y(1)=1/2 antwoord: y=(c·x)/(x+1) algemeen y=x/(x+1) particulier Pieter Student hbo - woensdag 4 september 2002
Pieter Student hbo - woensdag 4 september 2002
Hoi Pieter, x.(x+1).y' = y of: y'/y = 1/[x.(x+)] of: d/dx(ln(y)) = 1/x - 1/(x+1) dus: ln(y) = ln(x) - ln(x+1) + c en: y = exp(c).x/(x+1) voor x=1: y(1)=exp(c)/2=1/2, dus: exp(c)=1 en dus: y=x/x+1 Groetjes, Johan andros woensdag 4 september 2002
andros woensdag 4 september 2002
©2001-2024 WisFaq