Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De oppervlakte van een driehoek in een orthonormale basis

Beste Wisfag
Er zijn 3 vergelijkingen van de zijlijnen van de driehoek gegeven: y= -1/2 x ; y= 3/2 x+3 en y= -1
en ik moest de coördinaten van de hoekpunten en de opp. van de driehoek zoeken maar ik kom niet tot een oplossing
ik kan de coördinaten gewoonweg niet vinden
als u me zou kunnen helpen?!
alvast bedankt

Maya
3de graad ASO - zondag 11 december 2005

Antwoord

Oplossen:

1.
y=-1/2x
y=3/2x+3

2.
y=-1/2x
y=-1

3.
y=3/2x+3
y=-1

Levert:
1. (-3/2,3/4)
2. (1/2,-1)
3. (3/2,-1)

Moet kunnen... als je een stelsel van twee vergelijkingen op kan lossen, toch?

WvR
zondag 11 december 2005

©2001-2024 WisFaq