\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 42191 Re: Een functie afleiden ik was zover u nu was, maar ik zie niet hoe je dan op dat gegeven antwoord moet komen. Ik zou graag nog 1 stapje in de goede richting hebbenbvdps. de rekenregels zijn handig maar ik komer helaas ook niet verder mee.. Mark G Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005 Antwoord Beste Mark,We passen eerst de machtregel toe, nadat we de vierkantswortel als een macht 1/2 hebben geschreven.f(x) = ((1-x)/(1+x))1/2 f'(x) = 1/2*((1-x)/(1+x))-1/2 * ((1-x)/(1+x))'Het afleiden van die breuk levert (ga zelf na met de quotiëntregel!): -2/(x+1)2 We hebben dan: f'(x) = 1/2*((1-x)/(1+x))-1/2*(-2/(x+1)2)Probeer dit nu zelf te vereenvoudigen.mvg,Tom td zondag 11 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik was zover u nu was, maar ik zie niet hoe je dan op dat gegeven antwoord moet komen. Ik zou graag nog 1 stapje in de goede richting hebbenbvdps. de rekenregels zijn handig maar ik komer helaas ook niet verder mee.. Mark G Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005
Mark G Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005
Beste Mark,We passen eerst de machtregel toe, nadat we de vierkantswortel als een macht 1/2 hebben geschreven.f(x) = ((1-x)/(1+x))1/2 f'(x) = 1/2*((1-x)/(1+x))-1/2 * ((1-x)/(1+x))'Het afleiden van die breuk levert (ga zelf na met de quotiëntregel!): -2/(x+1)2 We hebben dan: f'(x) = 1/2*((1-x)/(1+x))-1/2*(-2/(x+1)2)Probeer dit nu zelf te vereenvoudigen.mvg,Tom td zondag 11 december 2005
td zondag 11 december 2005
©2001-2024 WisFaq