Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een functie afleiden

laat zien dat
van de functie f(x)=Ö(1-x / 1+x)
f'(x)= (-1 / (1+x)2) · Ö(x+1 /1-x)

Mark G
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005

Antwoord

Beste Mark,

Bedoel je misschien f(x) = Ö((1-x)/(1+x))?

Schrijf de vierkantswortel als een macht en gebruik dan de kettingregel. Je gebruikt eerst de machtregel maar je moet dan nog vermenigvuldigen met de afgeleide van de uitdrukking onder de wortel. Dat is een breuk, dus dat kan je met de quotiëntregel doen.

We hebben dus dat: f(x) = ((1-x)/(1+x))0.5

Zie ook: 5. Rekenregels voor het differentiëren

Als het niet lukt, laat dan even zien waar je vastzit.

mvg,
Tom

td
zondag 11 december 2005

 Re: Een functie afleiden 

©2001-2024 WisFaq