\require{AMSmath} Kwadratische vergelijkingen Hoe los je dit kort maar volledig op? met formule: p2x2+2·p·g·x+q2= 0 (p·x+q)2=0 -1·t2+2·t-1=0 Miguel 2de graad ASO - dinsdag 3 september 2002 Antwoord We nemen aan dat je bij de eerste vergelijking x wilt oplossen! Dat betekent dus x uitdrukken in p en q. (px+q)2=0 px+q=0 px=-q x=-q/p De tweede vergelijking gaat zo: -1·t2+2t-1=0 t2-2t+1=0 (t-1)2=0 t-1=0 t=1 Hopelijk kan je hier verder mee... WvR dinsdag 3 september 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je dit kort maar volledig op? met formule: p2x2+2·p·g·x+q2= 0 (p·x+q)2=0 -1·t2+2·t-1=0 Miguel 2de graad ASO - dinsdag 3 september 2002
Miguel 2de graad ASO - dinsdag 3 september 2002
We nemen aan dat je bij de eerste vergelijking x wilt oplossen! Dat betekent dus x uitdrukken in p en q. (px+q)2=0 px+q=0 px=-q x=-q/p De tweede vergelijking gaat zo: -1·t2+2t-1=0 t2-2t+1=0 (t-1)2=0 t-1=0 t=1 Hopelijk kan je hier verder mee... WvR dinsdag 3 september 2002
WvR dinsdag 3 september 2002
©2001-2024 WisFaq