\require{AMSmath} Oplossen logaritme Ik moet de volgende oefeningen oplossen aan de hand van logaritmen:1) 5·(5x-1-1)=4·(0.2x-5·0.04x)2) 2log(7log x)=-1Alvast bedankt... Celine 3de graad ASO - zondag 11 december 2005 Antwoord Vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels machten en logaritmen.Het heeft iets met machten van 5 te maken. Kan je 0,2 en 0,04 ook 'schrijven' als machten van 5? En zo ja... kan je er dan mee verder?Pas regel L1 twee keer toe... 2log('iets')=-1 dan is 'iets'=2-1. En dan nog een keer toepassen...Probeer maar 's. Mocht het niet lukken dan horen we 't wel weer... WvR zondag 11 december 2005 Re: Oplossen logaritme ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de volgende oefeningen oplossen aan de hand van logaritmen:1) 5·(5x-1-1)=4·(0.2x-5·0.04x)2) 2log(7log x)=-1Alvast bedankt... Celine 3de graad ASO - zondag 11 december 2005
Celine 3de graad ASO - zondag 11 december 2005
Vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels machten en logaritmen.Het heeft iets met machten van 5 te maken. Kan je 0,2 en 0,04 ook 'schrijven' als machten van 5? En zo ja... kan je er dan mee verder?Pas regel L1 twee keer toe... 2log('iets')=-1 dan is 'iets'=2-1. En dan nog een keer toepassen...Probeer maar 's. Mocht het niet lukken dan horen we 't wel weer... WvR zondag 11 december 2005
WvR zondag 11 december 2005
©2001-2025 WisFaq