\require{AMSmath} Nog een bewijsje Hallo, ik ben hier terug met een laatste vraagje cot 2x= cot2x-1 / 2cotx Dan heb ik dit: = (1/tan2x)-1 / (2/tanx) = ? ik zit dan vast met die -1 Hopelijk kunnen jullie me helpen, alvast bedankt Nico 3de graad ASO - zondag 11 december 2005 Antwoord Volgens mij moet er staan: cot(2x)=(cot2x-1)/(2cot(x). Je herleiding wordt dan: =((1/tan2x)-1)/(2/tan(x)). Teller en noemer vermenigvuldigen met tan2x levert: (1-tan2(x))/(2tan(x))=1/tan(2x)=cot(2x) hk zondag 11 december 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik ben hier terug met een laatste vraagje cot 2x= cot2x-1 / 2cotx Dan heb ik dit: = (1/tan2x)-1 / (2/tanx) = ? ik zit dan vast met die -1 Hopelijk kunnen jullie me helpen, alvast bedankt Nico 3de graad ASO - zondag 11 december 2005
Nico 3de graad ASO - zondag 11 december 2005
Volgens mij moet er staan: cot(2x)=(cot2x-1)/(2cot(x). Je herleiding wordt dan: =((1/tan2x)-1)/(2/tan(x)). Teller en noemer vermenigvuldigen met tan2x levert: (1-tan2(x))/(2tan(x))=1/tan(2x)=cot(2x) hk zondag 11 december 2005
hk zondag 11 december 2005
©2001-2025 WisFaq