\require{AMSmath} Exact oplossen van een exponentiële vergelijking Hoi.. Ik heb een vraagje... Stel je hebt bijvoorbeeld een van deze functies: 1) 16 . (1/4)^x = 1/16 2) 32 . 2^x = 1/4 3) 16 . 0,5^x = 1/8 hoe los je die dan exact op?? Het is wel uitgelegd, maar ik snap er niets van. Hoe los je dat x op... alvast bedankt!! lies Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005 Antwoord Hallo Lies,Voor het exact oplossen van exponentiële vergelijking zijn de rekenregels voor machten van belang.De oplossing van de eerste vergelijking gaat als volgt: Zie Rekenregels machten wl zondag 11 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi.. Ik heb een vraagje... Stel je hebt bijvoorbeeld een van deze functies: 1) 16 . (1/4)^x = 1/16 2) 32 . 2^x = 1/4 3) 16 . 0,5^x = 1/8 hoe los je die dan exact op?? Het is wel uitgelegd, maar ik snap er niets van. Hoe los je dat x op... alvast bedankt!! lies Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005
lies Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005
Hallo Lies,Voor het exact oplossen van exponentiële vergelijking zijn de rekenregels voor machten van belang.De oplossing van de eerste vergelijking gaat als volgt: Zie Rekenregels machten wl zondag 11 december 2005
Zie Rekenregels machten
wl zondag 11 december 2005
©2001-2024 WisFaq