Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regressiecoëfficiënt, wat is de standaarddeviatie?

Ik heb hier een voorbeeldvraag van een tentamen en ik heb moeite met de volgende vraag:

Gegeven is dat bij regressie van Y op X de regressiecoefficienten a=2 en b=0.5. Verder is gegeven dat de correlatie tussen X en Y gelijk is aan 0.25. De standaarddeviatie van X is 1. Wat is de standaarddeviatie van Y?

Ik dacht hierbij aan een lineaire transformatie, maar dat is het geloof ik niet, want ik krijg niet het juiste antwoord. Ik denk dus te simpel en verkeerd.

Maar in het boek van Moore and Cabe kan ik niet de bijbehorende formule vinden. Enkele tips hoe ik hierachter kan komen?

K.Yeh
Student universiteit - zaterdag 10 december 2005

Antwoord

Daar is inderdaad een formule voor en wel b=r·sy/sx. Zal vast ergens in je boek staan.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 11 december 2005

©2001-2024 WisFaq