Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periodiciteit bepalen van een gecombineerde goniometrische functie

Geachte,

Ik heb problemen bij het berekenen van de periodiciteit van volgende vgl.

(1) f(x)= cos sin x
(2) f(x)= log (sin x)

Volgende functie heeft geen periodiek karakter maar hoe kun je dit vlug weten?

(3) f(x)= Bgcos ((2x)/(1+x))

Ik dank jullie alvast hartelijk voor jullie hulp.

Peter
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 10 december 2005

Antwoord

voor functie 1 en 2 geldt: sin x is periodiek met periode 2p.
Dan is f(x) dat ook zeker
2) de log draagt geen periodiciteit in zich dus antwoord = 2p
1) voor cos(x) geldt dat tussen -1 en 1 cos(-x) gelijk is aan cos(x)
= antwoord = p
3) hoe toon je periodiciteit aan?
hoe toon je dan aan dat iets niet periodiek is?

succes

MvdH
zondag 11 december 2005

©2001-2024 WisFaq