Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakteberekening met integralen

hoi, ik heb eens een vraagje.
bij de functie x^5-2x heb je een opp (O1) boven de x-as en een opp (O2) onder de x-as. Om dus de totale opp te berekenen, moet je O1-O2 doen.
mijn vraag is nu: wat bij de functie -2 en -x3+3x-3?
Hier heb je 2 'negatieve' oppervlakten.
alvast bedankt

Nathal
3de graad ASO - vrijdag 9 december 2005

Antwoord

Hallo Nathalie

Ik veronderstel dat je de oppervlakte wilt berekenen, ingesloten door de twee functies y=-2 en y=-x3+3x-3 .
Tel bij de twee functies de waarde 2 op, zodat de twee functies 2 eenheden verticaal verschuiven en dus de eerste functie samenvalt met de x-as.
Aan de ingesloten oppervlakte is niets veranderd.
Je tweede functie wordt y=-x3+3x-1 en je bent terug bij je eerste probleem.

LL
zaterdag 10 december 2005

©2001-2024 WisFaq