Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefeningen met differentiaalvergelijkingen

Hallokies!!
Nog es een vraagje:
Voor welke waarde van a en b voldoet de functie y=x (a cos 2x + b sin 2x) aan de vergelijking y'' + 4 y = sinx cosx ???
Al bedankt!
Groetjes,
Marijke

Marijk
3de graad ASO - vrijdag 9 december 2005

Antwoord

bepaal y''.
Vul y'' en y in in de differentiaalvergelijking en bedenk dat sin(x)cos(x)=1/2sin(2x).
Je hebt nu een vergelijking van de vorm p×cos(2x)+q×sin(2x)=1/2sin(2x), waarbij p en q uitdrukkingen zijn in a en/of b.
Stel nu p=0 en q=1/2 en los het stelsel dat je krijgt op.

hk
vrijdag 9 december 2005

©2001-2024 WisFaq