\require{AMSmath} Kwadratische vergelijkingen ik snap het voorbeeld niet f:® -x2-x+12 bereken de coördinaten van de snijpunten van de grafiek van f met de x-as en ik snap het volgende ook niet 4x2=8x shaief Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 6 december 2005 Antwoord Voor de x-as geldt: y=0, dus: -x2-x+12=0 x2+x-12=0 (x-3)(x+4)=0 x=3 of x=-4 Dus (-4,0) en (3,0) zijn de snijpunten van f met de x-as. Meer over 't oplossen van tweedegraads vergelijkingen kan je 's kijken op 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen. 4x2=8x 4x2-8x=0 4x(x-2)=0 x=0 of x=2 Klaar! WvR woensdag 7 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik snap het voorbeeld niet f:® -x2-x+12 bereken de coördinaten van de snijpunten van de grafiek van f met de x-as en ik snap het volgende ook niet 4x2=8x shaief Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 6 december 2005
shaief Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 6 december 2005
Voor de x-as geldt: y=0, dus: -x2-x+12=0 x2+x-12=0 (x-3)(x+4)=0 x=3 of x=-4 Dus (-4,0) en (3,0) zijn de snijpunten van f met de x-as. Meer over 't oplossen van tweedegraads vergelijkingen kan je 's kijken op 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen. 4x2=8x 4x2-8x=0 4x(x-2)=0 x=0 of x=2 Klaar! WvR woensdag 7 december 2005
WvR woensdag 7 december 2005
©2001-2024 WisFaq