Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41981 

Re: Bepaalde Integraal

Bedankt voor je antwoord. Het mij alleen nog steeds niet duidelijk hoe je aan de functie f(x)=1/(1+x2) bent gekomen. Ook begrijp ik niet helemaal wat je met f(k/n) bedoelt. Zou je dit misschien kunnen verduidelijken?

Sebast
Student universiteit - dinsdag 6 december 2005

Antwoord

Sebastiaan,
Teken de functie f(x)=1/(1+x2) op het interval [0,1].Verdeel het interval in n gelijke delen.Bereken de oppervlakte van de rechthoeken met breedte 1/n
en hoogte f(k/n), k=1,2,...,n en tel op.Zo is de oppervlakte van de eerste rechthoek gelijk aan (1/n)f(1/n)=n/(n2+1).Hopelijk is nu de keuze van f(x) duidelijk....

kn
donderdag 8 december 2005

©2001-2024 WisFaq