\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 40627 Re: Vraagstuk bepaalde integraal Ik heb de het vorige vraagstuk proberen op te lossen, maar kom niet het juiste uit, waar zit de fout? 0 ò 8 ((-1/2) (x-4)2 + 8) = (3)* 0 ò a ((-1/2)*(x-4)2 + 8) 0 ò 8 ((-1/2) x2 + 4x) = 3 * 0 ò a ((-1/2) x2 + 4x) [ -(x3 / 6) + 2x2 ] tss o en 8 = 3[-(a3/3) + 2a2] 256/3 + 128 = (-3a3)/3 + 6a2 256+384 = -3a3 +18 a2 0= -3a3 + 18a2 - 640 Maar dan heb ik een negatieve uitkomst... Waar zitten de fouten dan? Groetjes!!! Elke 3de graad ASO - maandag 5 december 2005 Antwoord Volgens mij gebruik je in de derde regel twee verschillende primitieven van dezelfde functie, je moet in het rechterlid krijgen: 3[-(a3/6)+2a2] hk maandag 5 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de het vorige vraagstuk proberen op te lossen, maar kom niet het juiste uit, waar zit de fout? 0 ò 8 ((-1/2) (x-4)2 + 8) = (3)* 0 ò a ((-1/2)*(x-4)2 + 8) 0 ò 8 ((-1/2) x2 + 4x) = 3 * 0 ò a ((-1/2) x2 + 4x) [ -(x3 / 6) + 2x2 ] tss o en 8 = 3[-(a3/3) + 2a2] 256/3 + 128 = (-3a3)/3 + 6a2 256+384 = -3a3 +18 a2 0= -3a3 + 18a2 - 640 Maar dan heb ik een negatieve uitkomst... Waar zitten de fouten dan? Groetjes!!! Elke 3de graad ASO - maandag 5 december 2005
Elke 3de graad ASO - maandag 5 december 2005
Volgens mij gebruik je in de derde regel twee verschillende primitieven van dezelfde functie, je moet in het rechterlid krijgen: 3[-(a3/6)+2a2] hk maandag 5 december 2005
hk maandag 5 december 2005
©2001-2024 WisFaq