\require{AMSmath} Identiteit of formule zoeken Hallo Wisfaq,Graag wat uitleg over het volgende:sin10°sin50°sin70°=1/8Ik geraak met de vormen van Simpson verstrikt in mijn rekenwerk en kom er niet uit!Groeten lemmen Ouder - maandag 5 december 2005 Antwoord Beste Hendrik,Er geldt: cos(90°-a) = sin(a)* cos(x)sin(y) = 1/2(sin(x+y)-sin(x-y))** sin(x)cos(y) = 1/2(sin(x-y)+sin(x+y))sin(10°)sin(50°)sin(70°)sin(10°)cos(40°)sin(70°) *1/2(sin(50°)-sin(30°))sin(70°)1/2*sin(50°)sin(70°)-1/2*sin(30°)sin(70°)1/2*sin(50°)cos(20°)-1/2*sin(30°)sin(70°) **1/4(sin(30°)+sin(70°))-1/2*sin(30°)sin(70°)1/8 + sin(70°)/4 - sin(70°)/4 = 1/8mvg,Tom td maandag 5 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo Wisfaq,Graag wat uitleg over het volgende:sin10°sin50°sin70°=1/8Ik geraak met de vormen van Simpson verstrikt in mijn rekenwerk en kom er niet uit!Groeten lemmen Ouder - maandag 5 december 2005
lemmen Ouder - maandag 5 december 2005
Beste Hendrik,Er geldt: cos(90°-a) = sin(a)* cos(x)sin(y) = 1/2(sin(x+y)-sin(x-y))** sin(x)cos(y) = 1/2(sin(x-y)+sin(x+y))sin(10°)sin(50°)sin(70°)sin(10°)cos(40°)sin(70°) *1/2(sin(50°)-sin(30°))sin(70°)1/2*sin(50°)sin(70°)-1/2*sin(30°)sin(70°)1/2*sin(50°)cos(20°)-1/2*sin(30°)sin(70°) **1/4(sin(30°)+sin(70°))-1/2*sin(30°)sin(70°)1/8 + sin(70°)/4 - sin(70°)/4 = 1/8mvg,Tom td maandag 5 december 2005
td maandag 5 december 2005
©2001-2024 WisFaq