\require{AMSmath} Hoe los je een kwadratische vergelijking op? (x-1)(x-3)=13-x hoe moet je deze vergelijking oplossen? Jessy Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 december 2005 Antwoord We gaan (x-1)(x-3)=13-x oplossen! Eerst de haakjes weg: x2-4x+3=13-x Dan op nul herleiden: x2-3x-10=0 Dan ontbinden in factoren (als het kan!): (x-5)(x+2)=0 En dan toepassen 'als a·b=0 dan a=0 of b=0': x-5=0 of x+2=0 En dan... x=5 of x=-2 Klaar...! Zie eventueel 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen. WvR vrijdag 9 december 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(x-1)(x-3)=13-x hoe moet je deze vergelijking oplossen? Jessy Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 december 2005
Jessy Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 december 2005
We gaan (x-1)(x-3)=13-x oplossen! Eerst de haakjes weg: x2-4x+3=13-x Dan op nul herleiden: x2-3x-10=0 Dan ontbinden in factoren (als het kan!): (x-5)(x+2)=0 En dan toepassen 'als a·b=0 dan a=0 of b=0': x-5=0 of x+2=0 En dan... x=5 of x=-2 Klaar...! Zie eventueel 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen. WvR vrijdag 9 december 2005
WvR vrijdag 9 december 2005
©2001-2024 WisFaq