Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Enkelvoudige intrest

Een kapitaal van 495 Euro wordt gedurende 1 jaar en 5 maanden uitgezet op enkelvoudige intrest tegen 4% per semester. Bereken op twee manier de intrest.

Gegeven: 4% per semester
1 jaar en 5 maanden = (1+1/12).(2 semesters)

...........=semesters=.... semesters

Oplossing:.......

wie kan me op weg helpen aub. ??

ömer
Overige TSO-BSO - zondag 4 december 2005

Antwoord

Je zou kunnen kijken om hoeveel semesters het eigenlijk gaat. Bij 1 jaar en 5 maanden dus om 25/6 semester. Daaruit volgt dan 4% van 495 x 25/6.

Je kan ook kijken naar het percentage per maand dat is 4/6% oftwel 2/3%. En dan uitrekenen hoeveel je ontvangt in 17 maanden.

een opmerking
Jij schreef 1 jaar en 5 maanden = (1+1/12).(2 semesters)
Dit laatste is echter gelijk aan 1 jaar en 1 maand
Haal maar buiten haakjes dan krijg je
2 + 2/12 semester = 1 jaar en 1 maand


mm
zondag 4 december 2005

©2001-2024 WisFaq